Kubb


Helgen spenderades på landet med familj och vänner. Då vädret var på topp så bestämde vi oss för att gå ut och spela lite kubb, personligen hade aldrig spelat det tidigare men upptäckte att jag är riktigt bra på det :) Spelet går ut på att man ställer spelpjäser på två rader på vardera kant på en rektangel, i mitten ställs en något större kubb som är kungen. Sedan delar man upp sig på två lag som ska turas om att pinnar kasta ner det andra lagets kubbar, för att till slut vinna genom att fälla kungen. Spelpjäser kan du antingen köpa på BR leksaker eller i någon bensinmack. Det går också utmärkt att tillverka egna pjäser – det är inte svårt att föreställa sig att spelet ursprungligen kan ha spelats med några vedträn som plockats från gårdens vedbod. Detta spel kommer jag nog garanterat att spela fler gånger under sommaren, väldigt roligt och man rör på sig lite i solen vilket är bra när man vill få färg och hålla igång förbränningen :)

 

  1. No comments yet.
(will not be published)
  1. No trackbacks yet.