Populära s’mores vid brasan


Det är riktigt mysigt när man tänder en brasa ute vid skärgården men något som är mysigare är när man gör sina egna S’mores vid den brasan. S’mores är en populär USA’s populära och enkel efterrätt. De är tillagad över öppen eld och är väldigt enkel att förbereda. Efterrätten består av en rostad marshmallow och ett lager choklad inklämt mellan två bitar av graham kex.

Börja med en elden. Veden ska vara torr och fri från färg eller konserveringsmedel. Använd inte acceleratorer. Ta ett kex och bryt den på mitten så att du har två likadana delar som du ska kunna lägga över varandra. Ta fram en chokladkaka (marabou mjölkchoklad är min favorit) och bryt av några bitar. Placera en eller två av dessa små chokladbitar på ett kex.
Rosta en marshmallow. Trä på en marshmallow på en pinna och lägg den tvärs över brasan. Rotera marshmallow långsamt fram och tillbaka för att få en fin färg över hela. Lägg omedelbart marshmallow på kexet som har en chokladbit på sig och stäng in allt med kex nr 2.
  1. No comments yet.
(will not be published)
  1. No trackbacks yet.